Přírodní kakaové máslo

Jak se vlastně kakaové máslo vyrábí?

Kakaové boby z kakaovníku pravého se stlačí a oddělí se kakaové máslo od kakaové hmoty. Kakaová hmota se usuší a rozemele na kakaový prášek. Kakaové máslo má po zatuhnutí tuhou strukturu.

Na co používáme kakaové máslo?

Kakaové máslo můžeme ho použít v kuchyni do krémů, nápojů, různých druhů těst, nebo i jako náhradu za klasickou živočišní želatinu. Má vysoký bod přepalování. Kakaové máslo vydrží až do cca 200 stupňů, dokud se začne přepalovat. V kosmetice skvěle zvláčňuje pokožku díky vysokému podílu vitaminu E. Takže použití je opravdu širokospektrální, v potravinářství, ve farmacii i v medicíně.

Kakaové máslo je základní ingrediencí každé kvalitní čokolády.

Recept: Kokosové kuličky z kakaového másla

Přísady

  • 2 polévkové lžíce kakaového másla
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 5 lžic pomerančové šťávy
  • 2 polévkové lžíce kešu másla
  • javorový sirup (podle chuti)
  • 4 lžíce kokosové mouky
  • 1 balíček sušeného kokosu na obalování
     

    Instrukce

  1. Roztopte kakaové máslo a přidejte kokosový olej, kešu máslo, javorový sirup a pomerančový džus.
  2. Po smíchání vlhkých ingrediencí přidejte pomerančovou kůru.
  3. Začněte přidávat kokosovou mouku a míchejte, dokud nemáte homogenní směs. Dohustit můžete strouhaným kokosem.
  4. Vytvarujte ze směsi kuličky, poválejte v strouhaném kokosu a vložte do lednice na několik hodin, dokud úplně neztuhnou.
  5. Dobrou chuť!